keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 13. & 14. luukku: Vähän terveellisemmät pikkuleivät

Eilen jäi kaikessa kiireessä postaus tekemättä, joten tässä nyt sitten luukku sekä eiliselle että tälle päivälle :)

Terveelliset (tai vähän terveellisemmäksi muokatut) herkut jakaa mielipiteitä. Tuntuu, että jotkut ajattelevat, että kaikesta mahdollisesta pitää yrittää tehdä terveellisempi versio ja toiset ajattelee, että kun herkutellaan, niin sitten herkutellaan kunnolla oikealla voilla, kuohukermalla ja sokerilla. Itse olen jotain siltä väliltä ja tässäkin kultainen keskitie on mun mielestä fiksuin valinta :) Mun mielestä kaikesta ei tarvitse edes yrittää tehdä terveellisempiä, mutta monia herkkuja voi kuitenkin parannella ilman, että lopputulos kärsii. Esimerkiksi monessa reseptissä sokeria ei tarvitse olla niin paljon tai sen voi korvata osittain tai kokonaan muulla makeutuksella ja leivonnassa osan valkoisista vehnäjauhoista voi korvata osittain täysjyvällä tai vaikkapa mantelijauheella. 

Ja tässä tulisi yksi kiva vähän terveellisempi, helppo ja nopea resepti arkipäivän kahvihetkiin :)

 
Manteli-spelttipikkuleivät (24 kpl)

1 dl kookossokeria
1 dl muscovadosokeria
50 g (n. ½ dl kookosöljyä)
1 kananmuna
½ tl vaniljajauhetta
2½ dl mantelijauhetta
2½ dl spelttijauhoa
½ tl kanelia
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(tummia suklaahippuja)


  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
  2. Sekoita kulhossa sokerit, kookosöljy, kananmuna ja vaniljajauhe. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, mantelijauhe, kaneli, leivinjauhe sekä suola ja lisää edelliseen seokseen. Sekoita, kunnes taikinasta tulee kiinteä pallo. 
  4. Pyörittele taikina tangoksi ja jaa 24 palaan. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. (Painele keksien päälle halutessasi suklaahippuja).
  5. Paista 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti